Съдът остави в ареста полицая, превозвал мигранти на АМ "Тракия"

  • 07 януари 2023 15:40

  • 1002
  • 2
Съдът остави в ареста полицая, превозвал мигранти на АМ "Тракия"
© Булфото (архив)

Районният съд в Пловдив наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо полицая Денислав Борисов, арестуван за превозване на нелегални мигранти. Борисов бе задържан на 4 януари в района на 119-и км на автомагистрала "Тракия" в посока София. Той шофирал бус, в който превозвал 31 мъже от Афганистан.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

Адвокатът на обвиняемия Надежда Римпева поиска мярка "домашен арест" с мотива, че той помага на болните си баба и дядо, както и в уроците на 12-годишния си брат. Тя посочи, че Борисов изцяло признава вината си и иска да сътрудничи на прокуратурата, за да може делото да приключи в най-кратки срокове. Вуйчото на момчето даде показания, в които разказа, че той е отговорен, помага в семейството си и не е имал никакви противообществени прояви. Самият Денислав каза пред съда, че съжалява за деянието си.

Извършеното престъпление е с висока обществена опасност и засяга националната сигурност, каза в пледоарията си прокурор Георги Коджаниколов. По думите му има доказателства, че Борисов е извършвал аналогични престъпления и преди ареста, конкретно седмица преди това.

Съдията посочи, че при вземането на решението е натежал фактът, че Борисов е бил с униформа и се опитал да избегне проверката на колегите си, като показал служебната си карта. Решението на Районен съд - Пловдив подлежи на обжалване.

Вътрешният министър към полицаите: Служебната карта не ви пази!

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1002 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.08 | 14:48

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Офицер

2023.01.07 | 16:52

1
С този полицай(трафикант), трябва да бъде изхвърлено и ръководството на поделението(ОСПС-СДВР) където служи! Какъв началник си, като умират твои полицай, а други твои полицаи се занимават с каналджииство!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини