Мъж е в мозъчна смърт след побой пред дискотека

  • 22 декември 2022 08:28

  • 13427
  • 4
Мъж е в мозъчна смърт след побой пред дискотека
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

46-годишен служител в следствения арест в Разград изпадна в мозъчна смърт след сбиване пред нощен клуб в град Попово. Инцидентът е от събота срещу неделя. Мъжът е баща на три деца. Близките му твърдят, че е пребит от охранители на заведението, отказали да го пуснат заради неприличен външен вид.

Гален Минчев и Здравко Здравков решават да посетят нощен клуб в град Попово около два часа през нощта. 46-годишният Гален е надзирател в разградския следствен арест. Само той получава отказа да бъде пуснат в клуба, твърди неговият приятел.

„Стана проблем, че моят приятел е с анцуг. Голям проблем стана. Мен с дънки ме пускат, а него с анцуг – не. Изкараха ни извън заведението, Гален го хвърлиха на страна. Единият от охраната ме удари с гумена палка. Казах, че Гален е полицай, за да го оставят и крещя: „Той е полицай, оставете го”. Дойдоха полицаите и завариха охраната върху Гален”, спомня си Здравко Здравков, който е приятел на пострадалия мъж, предава Нова тв.

Двамата мъже отиват в полицията, за да дадат показания и се прибират. Съпругата на надзирателя го посреща, виждайки рани по лицето му.

„Отиде до банята и се свлече. Дойде приятелят му, вдигнахме го и каза, че много го боли ръката”, казва Христина Димитрова. След няколко часа сън Гален Минчев започва да разказва на съпругата си за случая с него през нощта. „Започна да заваля. Изкриви му се устата, лявата страна не може да движи и звъннахме на Бърза помощ. Те казаха, че е направил исхемичен инсулт”, допълва жената на Гален.

Близнаци пребиха младеж пред дискотека в Полски Тръмбеш

Мъжът е приет в търговищката болница. Ден по-късно се влошава и го местят в реанимация, където по изключение е допуснато да бъде посетен от съпругата си.

„Видях го, питах го как е. Каза, че го боли главата и дясната ръка. Той каза, че е надута и явно са му счупили ръката, защото са го ударили с бухалка”, каза още Христина Димитрова.

Управителят на нощния клуб не е бил на работа в нощта на инцидента, но има своя версия за случилото се. „Влезли мъртво пияни тези лица, направена им е забележка за неприлично облекло - с анцуг, омазан целия. Като див селянин. И са ги извели охраната и там е дошла полиция”, каза Веселин Василев.

Служителите в клуба не знаят да е имало сбиване. „Те бяха агресивни, парадираха със служебно положение. Ние сме полицаи и защо няма да ни пуснете? Момчетата ги изпратиха учтиво и им пожелаха лека вечер и видях, че те започваха да псуват и обиждат лицата”, сподеи Славея Георгиева, която работи в заведението.

Записи от охранителните камери щели да бъдат иззети, но и на тях не се виждало сбиване, според управата на клуба. От охранителната фирма потвърдиха, че е имало спречкване и обезвреждане на надзирателя по време на извеждането му от клуба. Казват още, че именно той първи започнал с агресията. Камен Несторов е съсобственик на охранителната фирма, която обслужва дискотеката. Той отрича да са използвани помощни средства при обезвреждането на Гален. „Чух, че са ползвани бухалки, палки. Тези неща не са били използвани при нас”, коментира той.

От Районна прокуратура обясниха, че има досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда. Най-вероятно надзорът ще поеме Окръжна прокуратура, тъй като преди ден състоянието на мъжа е станало критично. „Казаха, че е изпаднал в мозъчна смърт. Няма шансове, мозъкът е спрял да функционира и той си е починал”, казва съпругата му. Гален Минчев е баща на три деца. Близките му ще трябва да решат, дали и кога да бъде изключено командното дишане.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
13427 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
маке

2022.12.22 | 10:32

4
Жалко за човека...А тия комплексирани охранителчета са мъже, когато са много, сами ли са се крият като п..ки. Дано държавата си свърши работата и да отидат за дълго там, където е работил пострадалия
PaulaFox

2022.12.22 | 10:31

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
СОС

2022.12.22 | 10:03

1
ЩЕ ДОЙДА И ЩЕ ВИ СЧУПА ДЪРВЕНИТЕ ГЛАВИ, АКО НЕ МИ СЛОЖИТЕ ПЕЙКИ В ЗАПАДНИЯ ПАРКА! МАЙКА ВИ ШЕ Е БА ГАДНА! ТЪ ПА! БЪЛГАРСКА!
:)))))

2022.12.22 | 10:20

2
:))))))))))))) koi si ti be ciganino

Добави коментар

Водещи новини