Близо 25 000 кутии цигари без бандерол са открити в гараж в Свиленград

  • 19 декември 2022 10:26

  • 182
  • 0
Близо 25 000 кутии цигари без бандерол са открити в гараж в Свиленград
© Novini.bg/ Canva

Над 502 000 къса, или близо 25 000 кутии цигари без бандерол са открити при полицейска операция в Свиленград, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в Хасково. По случая е образувано досъдебно производство и като обвиняем е привлечен З.А. (53 г.), уточниха от прокуратурата.

На 16 декември е била извършена проверка на гараж на ул. "Васил Левски" в Свиленград, собственост на З.А. По време на проверката били открити и иззети 24 940  броя кутии с цигари от различни марки и 690 кутии пурети, всички без акцизен бандерол. Те са на обща стойност 137 416 лева. По образуваното бързо производство до момента са извършени разпити на свидетели, изготвена е оценителна експертиза и са събрани и други писмени доказателства, уточниха от държавното обвинение.

Спипаха над 2 млн. къса цигари без бандерол

Обвиняемият З.А. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор. Работата по случая продължава под надзора и ръководството на прокурор от Районната прокуратура - Хасково.

Това е най-голямото количество безакцизни цигари, задържано през тази година на територията на област Хасково. Най-често такива изделия влизат у нас през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" от съседна Турция, където залавянето на по-големи или по-малки пратки е всекидневие. Само през първото полугодие на тази година според статистиката на митницата на пункта са задържани около 5 милиона къса цигари без бандерол.   

Последвайте канала на

Радина Лазарова
182 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини