Иззеха антики от иманяри, единият правел фалшификати

  • 07 декември 2022 13:07

  • 866
  • 1
Иззеха антики от иманяри, единият правел фалшификати
© МВР архив
Слушай новината Слушай новината

Полицаи иззеха културно-исторически ценности от двама иманяри в Нови пазар, единият от тях фалшифицирал антики. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.  

Криминалисти от Нови пазар, малко преди 10:00 часа вчера, по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с културно- исторически ценности, извършили проверка в търговски обект на ул." Бенковски" в града.

В метална каса са намерени и иззети 40 монети и други обекти с вид на културно-исторически ценности, металдетектор с пита, както и отбранителна граната, без разрешително за притежание. 

В частен дом на 36-годишния собственик са намерени и иззети и множество восъчни отливки за изработване на културно-исторически ценности, кашони и чували с калъпи, металдетектор и други 20 антични обекти. Екип от специализирания отряд за борба с тероризма във Варна е дошъл на място да изземе и обезвреди гранатата.

Арестуваха иманяр, докато търси антики

Случаят е докладван на дежурен прокурор в Окръжната прокуратура в Шумен. 36-годишният мъж от Нови пазар е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 278, ал. 6 от Наказателния кодекс (НК) е образувано досъдебно производство.

В следобедните часове вчера, в рамките на специализираната полицейска операция в Нови пазар, е извършено претърсване и в частен дом на ул." Мусала", обитаван от 65-годишен местен жител. Полицейските служители намерили и иззели около 1000 обекта с вид на културно-исторически ценности и два металдетектора с пити. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 278, ал. 6 от НК е образувано досъдебно производство.

 

Цветелина Кирилова
866 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.07 | 17:32

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини