Радулов след репортажа на Sky News: 60 души да те замерят с камъни, е заплаха за живота

  • 07 декември 2022 08:58

  • 3466
  • 6
© Нова телевизия

60 души да те замерят с камъни, това е сериозна заплаха за живота. Ако българският полицай е стрелял, това е било напълно правомерно. Това коментира бившият главен секретар на МВР Николай Радулов в ефира на Нова телевизия. 

Всичко по темата:
Мигрантска криза 917

„По данни от ведомството на 1 октомври група от около 65 човека се опитва да премине незаконно българо-турската граница. След като са забелязани от патрул, за кратко се изтеглят от граничната бразда, но след това се връщат и започват да хвърлят камъни и горящи предмети по българските полицаи. Един от нашите униформени е пострадал. Нанесени са щети по служебния автомобил и охранителната кабинка.

„Оградата е строена навътре в Българската територия, тя не е границата между България и Турция. Този видеоклип, който гледахме, на него не видях полицаи”, коментира Йордан Божилов.

И припомни, че ролята на полицаите е да отблъснат мигрантския натиск на зелената граница.

Николай Радулов пък коментира, че след инцидента с убития български полицай край Елхово, служебният вътрешен министър е разписал позволение да се използва оръжие.

МВР с позиция след разследването на "Скай нюз" за български гранични полицаи

„Ако срещу теб има една агресивна тълпа, която се опитва да те убие – 60 души да те замерят с камъни, е сериозна заплаха за живота. Ако нашият полицай е стрелял, това е било напълно правомерно”, каза Радулов. То обясни, че това са патрули от двама души, понякога има и куче.

„Преминаването през зелената граница е престъпление по Наказателния кодекс. Гранична полиция е длъжна да ни пази от агресивни мигранти.  Всички мигранти, които минават през зелена граница, аз ги считам за агресивни – те са без документи, не знаем какви са, умишлено са унищожени документите им. Не могат да минат през граничния пункт, защото от там най-вероятно ще ги върнат. Или ако влязат в България, ще ги върнат в страната, от която са. Тези твърдят, че са сирийци. Силно се съмнявам, че са сирийци”, коментира още бившият главен секретар.

„Терористичните организации бутат напред деца”, каза Радулов. „Не е толкова просто както изглежда. Има разлика между правозащитните организации и реалния закон на страната. Те твърдят, че това е свободно движение на хора и е Европейска ценност. Не, това е като контрабандата. Тогава трябва да твърдим, че контрабандата е свободно движение на стоки. Всичко трябва да става законно тогава”, каза бившият главен секретар на МВР.

Виолета Симеонова
3466 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.07 | 17:39

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.12.23 | 08:33

6
Еми даси във кома и Емил Кушев фелдшер от село Чавдар дати шибне два мурфина и със триста зора да умираш много трудно.И после го прават кмет за 10 г.Това може дасе случи само при общ Кмет на гр Доспат Елин Радев,герб се състои от такива членове.
ШИБАМ КАНАДСКИ ПЕДАЛИ

2022.12.07 | 10:13

2
СТРЕЛБА ПО МAHГAЛИТЕ И НАГРАДА ЗА ВСЕКИ TPУП!
ФИЛМА ГРАНИЦА

2022.12.07 | 11:08

4
Е ЛЮЛЯК , ДОНЯКЪДЕ СЪМ СЪГЛАСЕН .
Абе

2022.12.07 | 11:07

3
Гръмете ги тез таалибани бе .

2022.12.07 | 09:17

1
Движението на престъпници е европейска ценност?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини