Сериозен ръст на незаконната сеч в Монтанско, отчита МВР

  • 06 декември 2022 16:22

  • 910
  • 3
Сериозен ръст на незаконната сеч в Монтанско, отчита МВР
© gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Трима бракониери, добивали незаконно дърва в гори в монтанско, са задържани в последните два дни, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР в Монтана.

В землището на село Лехчево е спрян мъж на 37 години, който кара каруца с незаконно отсечени дърва от вида топола и акация. В гора край село Якимово е открит 19-годишен младеж, който се движи с каруца с отсечени трупи топола. Пак край Якимово е спрян и друг нарушител - мъж на 25 години, който кара каруца с прясно отрязани дърва от видя бряст. Нито един от тримата нарушители не е имал превозен билет за дървата, а те не са били маркирани с контролна горска марка. На бракониерите са съставени актове, а дървата са конфискувани, уточниха от ОД на МВР в Монтана.

Задържаха четирима, превозвали контрабандно дърва за огрев в землището на село Църквица

С падането на температурите през последния месец незаконният добив на дърва за огрев в Монтанско зачести, посочват от полицейската дирекция в Монтана. Почти всеки ден в бюлетина на полицията са отразени по няколко случая на заловени бракониери в горите или по пътищата към тях, а също и много случаи на открити в частни дворове и складове прясно отрязани дърва без документи за произход и без да са маркирани с контролна горска марка.

На много места има задържани бракониери, иззети моторни триони, автомобили и каруци за превоз на дървата, образувани са преписки и досъдебни производства, и произнесени присъди, но въпреки това набезите не спират, коментираха още от ОД на МВР в Монтана.

Мая Йорданова
910 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.12.07 | 11:27

3
Вижте приятелите на EU :)
KKK

2022.12.06 | 16:52

1
ДОКАТО НЯМА ОБЕСЕН МАНГАЛ – ТАКА ЩЕ Е !
Ха

2022.12.06 | 17:12

2
Така е. Гнусните мангали трябва да си знаят мястото.

Добави коментар

Водещи новини