Доброволци от Пловдив и Казанлък се включват в издирването на изчезналите рибари

  • 02 декември 2022 11:36

  • 1001
  • 1
Доброволци от Пловдив и Казанлък се включват в издирването на изчезналите рибари
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Нараства броят на плавателните съдове във водите на яз. “Мандра“ край Бургас, с които се издирват изчезналите рибари Ивелин Тодоров и Петър Петров.

Днес е петият пореден ден, в който екипите на няколко държавни служби и доброволци обследват дъното на водоема и бреговете му. 

Тази сутрин в Бургас са транспортирани лодки, оборудвани със сонарни системи от Пловдив, Приморско и Казанлък. Със собствени плавателни съдове се включват и местни рибари, предава БТА. 

„Това ще бъде голяма помощ за водолазите от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Първата лодка пристигна още снощи от Пловдив. Рано тази сутрин беше пусната във водата, заедно с общинската лодка“, каза кметът на община Бургас Димитър Николов. 

Към този момент плавателните съдове в язовира са почти десет.

Кметът на Бургас: Осигурен е още един сонар за издирването на изчезналите рибари

„Изключително съм благодарен на собствениците на лодките за помощта и жеста. Дано има резултат от усилията“, написа по-рано днес Николов в официалната си Фейсбук страница. 

Вчера той отправи призив чрез медиите към собствениците на плавателни съдове, оборудвани с техника за обследване на дъното. Всеки, който има възможност да помогне може да се свърже с диспечерите на спешния телефон 112 или на дежурните телефони в местната администрация: 056/ 841 560 или 056/ 907 218, посочи кметът на Бургас. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1001 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.12.02 | 12:28

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 22 години съм) Секс модел съм) Обикновено продавам моите XXX снимки. Днес можете да ги видите безплатно. Ето връзката ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини