Още подробности за смъртта на кмета на Якоруда

  • 15 ноември 2022 05:58

  • 6775
  • 2
Още подробности за смъртта на кмета на Якоруда
© pixabay

В средата на септември ДАНС и КПКОНПИ влязоха на проверка в Община Якоруда. По неофициална информация, за да разследват работата на общинското ръководство и на кмета. Проверяват се начините, по които са били провеждани обществените поръчки, сигнали за корупция и конфликт на интереси, предаде БНТ.

"По новините разбрах за този трагичен случай и реших да сляза да видя какво става. Нямам никакво обяснение, аз съм горе цяла седмица. Той беше и приятел. Не вярвам, че може да се самоубие", каза местен жител.

Нуредин Кафелов е дългогодишен кмет на Община Якоруда от листата на ДПС. Той е на поста над 20 години. През 2020 година името му нашумява заради направена обществена поръчка за над 75 000 лева за закупуване на луксозно возило за нуждите на общината.

Припомняме, че кметът на Якоруда Нуредин Кафелов беше открит мъртъв. Той е намерен прострелян в автомобила си в местността Трещеник над Якоруда. Все още официална информация от полиция и прокуратура няма. Основната версия, по която се работи е самоубийство, като не е изключена и версията за убийство.

Кметът на Якоруда е открит мъртъв

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов е открит мъртъв около 16:30 часа на път в местността Трещеник на 5- 6 километра над над Якоруда. Той е бил в автомобил. Открит е с огнестрелна рана в областта на главата. На място криминалисти извършват оглед. Кафелов притежава валидни разрешителни за оръжие.

В телефона на кмета на Якоруда има две дупки от изстрели

Разследването се води под надзора на Районната прокуратура в Благоевград, като се проверяват всички версии и обстоятелства около смъртта на Кафелов.

Областният управител на Благоевград: Нуредин Кафелов вчера беше на лов

Прокуратурата започна разследване за склоняване към самоубийство по случая с кмета на Якоруда

 

Росица Валентинова
6775 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
софия

2022.11.15 | 07:45

2
самоубит тиквата идоган и шиши най големите престъпници
Аидън

2022.11.15 | 07:18

1
Не е целувал чурката на доган соколя и бам кои ша ти харчи мильоните сега ахмак

Добави коментар

Водещи новини