Арестуваха двама, опитали да подкупят старозагорски полицаи

  • 14 ноември 2022 14:03

  • 970
  • 0
Арестуваха двама, опитали да подкупят старозагорски полицаи
© Булфото

Мъж на 54 години е задържан при опит да подкупи старозагорски полицаи. Това съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в града. Малко след полунощ днес екип на Първо районно управление в Стара Загора е спрял за проверка на бул."М.М.Кусев" лек автомобил. По време на проверката водачът оставил банкнота с номинал от 100 лева в полицейския автомобил.

Часове по-рано друг шофьор също е опитал да избегне проверка на униформени. 27-годишният шофьор на лек автомобил "Опел" е бил спрян за  рутинна проверка. Банкнота с номинал 10 лева е подхвърлена в полицейския автомобил.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. По случаите са образувани бързи производства по чл. 304а от Наказателния кодекс. Работата по опитите за подкуп продължават под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. Ако бъде доказана вината на шофьорите, те могат да бъдат наказани с лишаване от свобода до десет години и глоба до 15 хиляди лева.

Тираджия се опита да подкупи полицай с 5 евро

Това са поредни опити за подкуп на униформени в района. Както БТА писа в края на октомври 46-годишен шофьор опита да подкупи полицейски екип със сумата от 70 лева, а седмица по-късно водач опита да избегне проверка със сумата от 50 лева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
970 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини