Телефонни измамници атакуват Велики Преслав

  • 11 ноември 2022 11:30

  • 296
  • 0
Телефонни измамници атакуват Велики Преслав
© pixabay

Съобщения за опити за телефонни измами са получени в дежурната част на Областната дирекция на МВР в Шумен снощи. Атаките са били чрез стационарни телефони във Велики Преслав. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в областния град. 

Пред служителите на реда граждани са споделили, че са получили обаждания от хора, които се представяли за полицаи и им съобщавали, че полицията е организирала акция за залавяне на телефонни измамници. Молели да им съдействат и ако получат обаждане от хора, които им искат пари по телефона - да ги хвърлят през терасите на жилищата си, за да могат да бъдат заловени измамниците. В един от случаите е вкарана в обращение добре познатата схема за пострадал близък, който има нужда от лечение и за това са необходими пари.

Жена даде 6000 лева на ало измамници

От полицията призовават хората да не се подлъгват, да не предоставят лични данни, по никакъв повод да не дават парична сума на непознати хора, а при съмнителни разговори веднага да подадат сигнал на телефон 112. 

За атака от телефонни измамници предупредиха от полицията в Шумен и през април. Тогава измамници се обаждаха на стационарни телефони и искаха да им се предоставят мобилни номера на жители на Велики Преслав. По позната схема, непознат се представял за полицай Марков. Той обяснявал, че се провеждала акция срещу измамници и искал от хората да му съдействат, като съберат всичките си ценности и пари. 

Последвайте канала на

Калина Христова
296 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини