ГДБОП с мащабна акция в Търговище, Разград и Харманли

  • 10 ноември 2022 17:36

  • 1811
  • 0
ГДБОП с мащабна акция в Търговище, Разград и Харманли
© МВР (архив)

Операцията е осъществена днес от служители на СБОП – Търговище и отдел “Киберпрестъпност” ГДБОП, със съдействието на ГДЖСОБТ, ОДМВР - Търговище, Разград и Хасково. 

Проведени са множество действия по разследването (претърсване, обиск и изземване), в резултат на които е неутрализиран цех за производство на спортни облекла, носещи запазени търговски марки на световноизвестни компании. Иззети са шевни и щамповъчни машини и съоръжения, използвани в незаконното производство, както и множество спортни облекла, носещи белезите на световноизвестни търговски марки, съобщават от пресцентъра на МВР.

Разбиха международна група за трафик на хора

Действията по разследването са проведени под надзора на Окръжна прокуратура - Търговище, по образувано досъдебно производство по чл. 321, ал.3, пр. 2, вр. с ал.1 и ал. 2 от НК, касаещо дейност на организирана престъпна група, извършваща престъпления по чл. 172 б. Разследването по случая продължава под ръководството на прокуратурата с разпити на свидетели, назначаване на експертизи и повдигане на обвинения.

Противодействието на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари е приоритет на ЕС в областта на правоприлагането и вътрешната сигурност. В тази връзка на европейско ниво е разработен план за действие срещу този вид престъпни посегателства, който се осъществява в рамките на Европейската мултидисциплинарна платформа за противодействие на престъпни заплахи (EMPACT). В рамките на EMPACT, двадесет и четири държави-членки на ЕС и европейски агенции (сред които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и др.) работят съвместно на международно ниво за неутрализиране на посочените престъпни заплахи.

ГДБОП е ръководител на европейската група, която работи по линия на противодействие на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1811 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини