Нови огнища са възникнали на пожара по българо-гръцката граница

  • 10 ноември 2022 14:48

  • 217
  • 1
Нови огнища са възникнали на пожара по българо-гръцката граница
© pixabay

Възникнали са две нови две огнища на пожара по българо-гръцката граница, но те са територията на южната ни съседка, съобщиха от полицията.

Около 130 пожарникари, горски служители, военнослужещи, ловци и доброволци участват в потушаването на стихията в община Кирково.

Няма риск за населени места. Според директора на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Кърджали комисар Сергей Заимов, старото огнище на връх "Вейката" е под контрол.

Снощи са били прокарани около 3 км. просека, която днес ще се разширява. Целта е да не се допусне пожарите да се прехвърлят на наша територия.

Дядо загина при пожар в Селча

Пожарът бушува вече повече от седмица в труднодостъпен район на Източните Родопи в гръцка и българска територия. Заради тежкия терен борбата с огъня се осъществява предимно на ръка.

На седми ноември на място бе и главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". 

Росица Валентинова
217 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.10 | 15:32

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини