Пети ден полицаи и спасители издирват изгубен човек в планината над Чипровци

  • 10 ноември 2022 13:51

  • 898
  • 2
Пети ден полицаи и спасители издирват изгубен човек в планината над Чипровци
© Pixabay

За пети пореден ден продължава издирването на 65-годишен мъж от Чипровци, изгубил се в Стара планина.

По склоновете на планината са екипи на полицията и спасители от пожарната в Монтана с дронове, гранични полицаи от участъка в Чипровци, общинари от Чипровци и граждани, съобщиха от МВР в Монтана.

65-годишният Павлин Найденов е изчезнал около 17.00 часа на 6 ноември. С джип отишъл във високата част на планината да бере боровинки. Към 16.30 ч. разговарял с други берачи в планината и тръгнал към Чипровци. След това следите му се губят. Вчера автомобилът му е бил открит в пресечена местност, паднал в дере и със значителни материални щети, но самият Найденов не бил в него.

Издирват изчезнал в Стара планина турист

Мъжът не е открит и в околността на дерето. Преди да напусне автомобила Найденов го е заключил, като в джипа са останали сигнални ракети и радиостанция.

Предполага се, че заради гъстата мъгла в неделя, която свалила видимостта в планината до метър-два, Павлин Найденов е решил, че с автомобил не може да слезе в Чипровци и е тръгнал пеша. След това вероятно се е загубил и сега е някъде в планината, коментира кметът на Чипровци Пламен Петков, който също участва в издирването, предава БТА. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
898 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Aleks fidanov

2022.12.15 | 12:01

2
aleksfidanov833@gmail.com
PaulaFox

2022.11.10 | 15:35

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини