Хванаха 21-годишен да шофира без книжка, друсан и с табели на друг автомобил

  • 08 ноември 2022 12:05

  • 427
  • 1
Хванаха 21-годишен да шофира без книжка, друсан и с табели на друг автомобил
© Novini.bg/ Canva

Водач без свидетелство за управление, който управлявал след употреба на наркотични вещества, с табели, предназначени за друг автомобил, е установен по метода на линейния контрол, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Eкип на пътна полиция e извършил проверката около 13:20 часа вчера до бензиностанция след село Ивански. Пътните полицаи са установили, че за зад волана на лек автомобил „Опел  Астра“ с шуменска регистрация е 21-годишен мъж от селото. 

Шофьорът не представил свидетелство за управление на моторно превозно средство. След справка е станало ясно, че не притежава такова, както и че шофира в едногодишен срок на наложено административни наказание. Табелите на опела пък били предназначени за друго превозно средство. След тест с дръг чек е отчетена и положителна на амфетамин проба. Водачът отказал да даде кръвна проба за анализ. 

Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 Б, ал. 3 от Наказателния кодекс е образувано досъдебно производство.

Пияна румънка се блъсна в такси в Нова Загора

Според данни на полицията в Шумен от началото на годината до 28 октомври в областта са установени над 46 хил. нарушения на водачите, от които за скорост са малко над 27 хил. Установени са и 349 неправоспособни водачи, както и 201, седнали зад волана след употреба на алкохол и 69, които са шофирали след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Регистрирани са 99 тежки пътнотранспортни произшествия. Загинали са осем, ранени са 112 участници в пътното движение. Най-много са пътните произшествия, при които е ударен пешеходец – 24.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
427 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.08 | 19:59

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062 (Копирайте връзката и я отворете в браузъра си)

Добави коментар

Водещи новини