Жена даде 6000 лева на ало измамници

  • 07 ноември 2022 11:39

  • 484
  • 1
Жена даде 6000 лева на ало измамници
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Жена от Любимец е била излъгана с 6000 лева от престъпници по телефона, съобщи Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера на телефона на 72-годишната е позвънил мъж, представил се за полицай. Той ѝ съобщил, че синът ѝ е задържан в полицейското управление и, за да бъде освободен, е нужно да даде всичките си спестявания.

Жената събрала 6000 лева и ги предала на непознат в района на местната църква. След като се прибрала и видяла сина си, тя разбрала, че е измамена, и сигнализирала в участъка.

Два дни преди това друга жена, този път от Свиленград, пък е успяла да осуети плановете на измамниците. 

Плъзна нов вид телефонна измама

На 4 ноември 46-годишната от Свиленград била наета по телефона по обява като координатор, като ѝ обяснили, че ще препраща документи. Същия ден, около 14:00 ч., получила обаждане от мъж, който ѝ наредил да отиде на адрес в града и от мъж да прибере пари, които били за покупка на строителни материали.

Жената посетила посочения ѝ адрес на улица "Сергей Румянцев", където 79-годишен мъж ѝ предал плик с 15 710 лева. На него час по-рано пък му позвънил непознат, представил се за полицай. Съобщено му било, че ще бъде посетен от жена измамница, на която той да даде парите, като по този начин ще бъде заловена от полицаите.

Инструкцията към жената била да вземе парите и да ги отнесе в Димитровград в района на пазара. След като взела сумата, жената се усъмнила, че става въпрос за измама, посетила полицейското управление и осуетила престъплението.

Телефонните измами в Хасковска област започнаха отново след близо половин година пауза. По същата схема - мнима полицейска акция за залавяне на телефонни измамници, на 27 октомври възрастен мъж от Харманли бе прилъган да даде спестяванията си от 13 000 лева. Преди този случай последният бе на 13 май в Димитровград с въведена в заблуждение жена, която даде 23 000 лева, но в последствие куриерът бе установен и върна 5000 лева от откраднатото.   

Цветелина Кирилова
484 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.07 | 13:43

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини