След смъртта на двама полицаи: Сирийците, обвинени за катастрофата в Бургас, е трябвало да бъдат в ареста в онзи момент

  • 04 ноември 2022 19:33

  • 1381
  • 1
След смъртта на двама полицаи: Сирийците, обвинени за катастрофата в Бургас, е трябвало да бъдат в ареста в онзи момент
© Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Двамата сирийци, обвинени за катастрофата, при която загинаха двама полицаи в Бургас, е трябвало да бъдат задържани за 24 часа. Това обаче не е направено. По случая тече проверка, съобщи в специално интервю пред NOVA главният секретар на МВР Петър Тодоров.

Вчера стана ясно, че 16 полицейски служители имат вина за тежката катастрофа с бус с нелегални мигранти, при която загинаха двама служители на МВР. За момента данните не сочат корупция, а слаба подготовка, липса на комуникация и слаб контрол. В хода на разследването е установено още, че двамата трафиканти, вече и обвинение за тежкия инцидент, ден преди него са били отведени в бургаското  гранично поделение и е трябвало да бъдат оставени в ареста за 24 часа. Това обаче не е станало.

Обвиненият за катастрофата в Бургас Омар няма да обжалва мярката си

„Има аварирал автобус, има лица с профил на мигранти, които е трябвало да бъдат на определено място. Работено е с тях, имало е достатъчно данни тези лица да бъдат задържани. Това не е направено. Съответно за ръководителите и служителите, взели това решение, се извършва дисциплинарна проверка. Трябвало е да има полицейско задържане за 24 часа”, обясни Тодоров.

След преследване: Автобус с мигранти блъсна патрулка в Бургас, има загинали полицаи

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1381 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.04 | 20:07

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини