11-годишен е обезглавил фигурата от паметника на Незнайния воин в Хасково

  • 04 ноември 2022 13:56

  • 877
  • 3
11-годишен е обезглавил фигурата от паметника на Незнайния воин в Хасково
©
Слушай новината Слушай новината

Служители от Районното управление в Хасково установиха малолетното момче, което при покатерване на паметника на Незнайния воин в Хасково го е повредило. Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР.

Било е установено момчето на 11 години, на чийто родител е съставено полицейско разпореждане.

На 31 октомври т.г. един от символите на Хасково - монументът на централния градски площад "Свобода", осъмна без главата на един от четиримата войници в скулптурната композиция в долната част на паметника. Отстранена бе главата на фигура в цял ръст, която гледа на запад. Още същия ден кметът на града Станислав Дечев каза на брифинг, че видеонаблюдение е регистрирало инцидента, а целостта на повредената фигура ще бъде възстановена скоро.

Главният уредник в местния Исторически музей Милен Вълчев твърди, че още преди повече от година е информирал общината, че има компрометиране на статуята на войника от бял мрамор.      

Преписката за повреждането е изпратена в Районната прокуратура по компетентност, уточняват от Областната дирекция на МВР.

Обезглавиха една от фигурите на Паметника на Незнайния воин в Хасково

Паметникът на Незнайния воин е дело на скулптора Тома Делирадев и каменоделеца Иван Атанасов. Той е издигнат в памет на загиналите в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война. Осветен е на втори юни 1927 г. и е открит тържествено на четвърти юли същата година. На откриването присъства цар Борис III, който произнася реч.

Цветелина Кирилова
877 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.11.28 | 22:32

3
Малкото копеленце - в ТВУ!
ЬЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ

2022.11.04 | 19:06

2
ДА ПЛАТИ В 5 РАЗМЕР И ОБЩЕСТВЕНО ПОЛЕЗЕН ТРУД ЧИСТЕНЕ РЕЧНИ КОРИТА МЕТЕНЕ УЛИЦИ И ДА СЕ ИЗЛЪЧВА ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА
PaulaFox

2022.11.04 | 15:22

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини