Вандали потрошиха автобуси на столичния градски транспорт

  • 02 ноември 2022 07:36

  • 992
  • 1
Вандали потрошиха автобуси на столичния градски транспорт
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Вандали потрошиха 4 автобуса на столичния градски транспорт в столичния квартал "Христо Ботев", съобщава БНТ.

Последният инцидент е от 31 октомври - между 18 и 21 часа неизвестни са започнали да замерят автобуси от линия 79 с камъни. Щетите по превозните средства не са малки - три от тях са със счупени прозорци, четвъртият е със счупено крило на врата.

Вандали счупиха с камъни стъкла на два тролейбуса в Плевен

"Не знам дали атаката е организирана, но е факт. Това ще коства няколко хиляди лева, допълнителни затруднения за гражданите докато бъдат подменени автобусите", каза Кирил Георгиев – директор на гараж "Малашевци" към столичната фирма "Автотранспорт".

Към момента няма информация за извършителите, като Кирил Георгиев коментира, че обикновено те не се залавят. На 31 октомври е възникнал и друг инцидент - пътник влиза в саморазправа с водача на автобуса след спор.

Вандали унищожиха сектора за овчарски и висок скок на градския стадион в Русе

"Всичко, според мен, е въпрос на самосъзнание и би трябвало да се комуникира по-активно с обществеността, защото в крайна сметка тези автобуси са на софиянци. Ако операторите имаме ангажимент да ги поддържаме, то ангажимент на ползвателите е да ги опазват и да спазват правилата".

Два от автобусите вече са ремонтирани.

Теодора Павлова
992 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.02 | 10:34

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини