Изясняват коя е фирмата, наела без договор загиналия работник в Реселец

  • 28 октомври 2022 12:50

  • 360
  • 2
Изясняват коя е фирмата, наела без договор загиналия работник в Реселец
©

Не е приключила проверката по инцидента, довел до смъртта на работник в шестметров изкоп в Плевенско. Това съобщи за БТА Радослава Иванова, директор на Дирекция "Инспекция по труда" в Плевен. Тя уточни, че злополуката е станала в град Червен бряг, а не, както бе първоначално получената информация - край близкото село Реселец. Мъжът е затрупан при строителни дейности по изграждането на дъждовен колектор.

Изяснява се работодателят, за който е работил 52-годишният мъж. Още вчера стана ясно, че той е нямал трудов договор. 

Проверките в Инспекцията по труда са на два етапа - оглед на мястото и документален. Предстои ни да проучим всички документи и тогава да излезем с протокол, обясни Иванова. Тя добави, че след ковид пандемията се наблюдава увеличение на случаите на наети работници без трудов договор. Нарушения се установяват в почти всички икономически сектори. 

Работник е загинал при изкопни дейности край село Реселец

В Окръжната прокуратура в Плевен е образувано досъдебно производство по случая за причиняване на смърт при професионална непредпазливост.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
360 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.28 | 17:26

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Гост

2022.10.28 | 16:06

1
Ами вкарайте шибания работодател в затвора, защото там му е мястото и зе разходете по строежите, масово се работи без предпазни средства, да не говорим за инструктажи, а договори и да има, ще са малко

Добави коментар

Водещи новини