Пиян с 3,08 промила алкохол, предизвика меле край Велики Преслав

  • 24 октомври 2022 12:24

  • 781
  • 1
Пиян с 3,08 промила алкохол, предизвика меле край Велики Преслав
© Novini.bg/ Canva

Мъж на 50 години, шофирал след употреба на алкохол, предизвика катастрофа край Велики Преслав малко след 21:20 часа снощи, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. 

Изпратеният на мястото полицейски екип установил, че са се ударили лек автомобил „Опел Вектра" и „Мерцедес Е 270“ с шуменски регистрации. Шофьорът на опела, 50-годишен мъж от село Драгоево, бил във видимо нетрезво състояние. Тестван бил с дрегер, който отчел 3,08 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът не е дал кръвна проба за химичен анализ. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. 

Пиян шофьор паркира автомобила си в магазин в Благоевград

На 22 октомври, около 23:15 часа, на бул." Славянски" в Шумен пътни полицаи пък установиха и задържаха 23-годишен водач, седнал зад волана на лек автомобил след употреба на амфетамин. 

По двата случая са образувани досъдебни производства по чл. 343 Б, ал. 1 от НК. 

Както БТА съобщи, преди дни 20-годишна шуменка бе установена от полицаи да шофира след употреба на кокаин, канабис и амфетамин. При претърсване в автомобила ѝ бе намерен и полиетиленов плик с бяло на бучки вещество, зелена кутийка със суха тревна маса и три полиетиленови пликчета с бяло прахообразно вещество, по данни на жената – амфетамин. В обитавано от нея жилище бяха намерени още три пликчета с бяло прахообразно вещество, които са иззети и ще бъдат лабораторно изследвани.

От пресцентъра на полицията в града съобщаваха през годината и за множество водачи, установени да шофират след употреба на наркотици, като броят им приближава тези, седнали зад волана след употреба на алкохол.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
781 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.24 | 17:03

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини