Разкриха схема за продажба на лекарства ментета и неплащане на данъци

  • 13 октомври 2022 15:51

  • 1649
  • 2
Разкриха схема за продажба на лекарства ментета и неплащане на данъци
© МВР
Слушай новината Слушай новината

Столични полицаи разкриха схема за нерегламентирана продажба на медикаменти и избягване на плащането на данъчни задължения, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Полицейската операция е реализирана по досъдебно производство на СДВР. В хода ѝ служители на отдел „Разследване“, отдел „Икономическа полиция“ и представители на Изпълнителната агенция по лекарствата извършили вчера претърсвания на адреси, автомобили, както и лични обиски. Намерени и иззети са компютърна техника, SIM карти, флашпамети, мобилни апарати и пари в различни валути. На единия от адресите е установено голямо количество медикаменти, неразрешени за продажба в търговската и аптечна мрежа. 

Разпространяват фалшива реклама на лекарство от името на проф. Иво Петров

Разкрита е схемата, създадена с цел избягване плащането на данъчни задължения – стоки се изпращат с наложен платеж чрез куриерска фирма, които не се декларират пред данъчните власти. За прикриването на дейността се използвани подставени лица - управители на дружества, титуляри на банкови сметки и карти. 

С полицейска заповед за срок до 24 часа са задържани двама мъже, на 29 и на 33 години. Работата по случая продължава под надзора на Софийската градска прокуратура. 

Филип Епитропов
1649 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Здравко Желязков

2022.10.26 | 09:07

2
Какви лекарства, като гледам снимките, само химия е това. Анаболни стероиди
PaulaFox

2022.10.13 | 16:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини