Жена от Пловдив е с тежки травми след инцидент на Небет тепе

  • 04 октомври 2022 09:43

  • 3006
  • 3
Жена от Пловдив е с тежки травми след инцидент на Небет тепе
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

52-годишна жена от Пловдив e с тежки травми след падане на Небет тепе. Докато лекарите правят всичко по силите си, за да ѝ помогнат, близките на пострадалата излязоха с призив към общината, теренът да бъде обезопасен. В момента влизането на Небет тепе е забранено заради мащабните ремонтни дейности, които текат там, предава БНТ.

Инцидентът е станал броени дни преди районът да бъде затворен, заради проекта "По крепостните стени на Филипопол". Златин и Екатерина Попови се прибрали от Великобритания, където работят и живеят и решили да разгледат нощен Пловдив именно от Небет тепе.

"Жена ми се подхлъзна и падна от пет метра височина. Долу мястото не е почистено, има остри камъни, има израснали, почти като дървета, израснали растения, които всъщност причиниха една от щетите на жена ми", обясни Златан Попов - съпруг на пострадалата жена.

Веднага потърсили помощ на телефон 112.

Полицията разследва побоя в хижа Лескова

"Идват линейка, пожарна да я изтеглят. Един месец беше в интензивното, сега е в неврохирургията с опасност никога да не проходи, просто пораженията по тялото ѝ са много големи", каза Гинка Попова - свекърва на пострадалата жена.

Близките на жената упрекват местната управа за станалото, защото според тях теренът не е бил обезопасен.

"Няма елементарни обезопасителни мерки, за да се предпазят гражданите. Примерно мрежа може да се постави, която не е толкова сложно съоръжение, парапет, информационна табела, някаква табела, да има осветеност", коментира съпругът.

В момента влизането на Небет тепе е забранено тъй като се работи по облагородяването му. След ремонта, мястото ще бъде обезопасено, обещават от общината.

"Няма да има опасност вече, както в момента има – водохранилището и някои други дупки, които са запълвани с камъни във времето, всичко това ще бъде експонирано и безопасно", каза Таня Петкова – община Пловдив.

В проекта е предвидено още да има ажурни огради на крепостните стени.

"Гражданите няма да имат достъп да се качат, както досега, да стоят и да вървят по крепостните стени, но няма да е ограничен достъпът до самото Небет тепе", уточни Петкова.

До края на следващата година обаче, мястото остава затворено. От общината призовават хората да не преминават металните ограждения по време на ремонтните дейности.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3006 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.10.04 | 12:23

2
nöbet tepee - наблюдателен хълм, стражеви хълм

2022.10.04 | 12:24

3
Колко забелжителности носят гръцките си имена в Констнтинопол?
PaulaFox

2022.10.04 | 11:13

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини