Полицията във Варна задържа 9 души за купуване на гласове

  • 30 септември 2022 16:10

  • 1064
  • 1
Полицията във Варна задържа 9 души за купуване на гласове
© bulphoto
Слушай новината Слушай новината

В рамките на националната специализирана операция за противодействие срещу престъпления, свързани с политическите права на гражданите, на територията на Варненска област са задържани 9 души, съобщиха от пресслужбата на полицията в града.

Образуваните досъдебни производства са две.

Мащабна полицейска операция се провежда в Силистренско

Проверките на служителите на реда са обхванали частни адреси, заложни къщи, търговски обекти, пунктове за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали, автомобили. До момента са обхванати 34 различни обекта.

 

Подадените в полицията сигнали, свързани с изборното законодателство, са 13. Освен задържаните за по 24 часа 9 души, други 19 са проверени са потенциално извършени нарушения, уточняват от полицията пред БТА.

В рамките на операцията, която ще продължи до 2 октомври, на различни места в областта са разположени и мобилни контролно-пропускателни пунктове.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1064 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
За криминал най-важен имунитетът

2022.10.01 | 16:57

1
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник има имунитет и може да продължава измами и изнудване.

Добави коментар

Водещи новини