Психичноболна жена тормози цял блок в София

  • 30 септември 2022 09:20

  • 1795
  • 0
Психичноболна жена тормози цял блок в София
© БТВ

Заплахи, агресия и тормоз от психичноболна жена - за това сигнализират жители на столичния квартал „Младост“. Как се живее в непрестанни скандали и страх и има ли решение на проблема провери екип на „Тази сутрин“.

Хората в блока разказват, че проблемът е от близо три месеца. Жената е на 50 г. и заплашва съседите с физическа агресия. Обиждала ги, а понякога дори залоствала вратата на жилищния блок, за да не могат да излязат.

Жена разказа, че в понеделник, когато излизала, психичноболната жена я нападнала в гръб и започнала да я рита и обижда. Блъснала я по стълбите. След подаден сигнал на тел. 112 дошъл екип на полицията.

Рецидивист тормози цяло село, хората организират граждански патрули

Потърпевшата жена обяснила за случилото се и че има подадени много сигнали срещу нея. От полицията ѝ казали, че нямат компетенциите да направят каквото и да било.

И други хора от блока разказаха за непрестанната агресия на психичноболната жена. Съседите се оплакват, че след множеството подадени сигнали полицията бездейства.

От СДВР заявиха за bTV, че на този адрес са подавани четири сигнала за тормоз от възрастна жена. На втория сигнал заедно с полицията пристигнал и екип на Спешна помощ. Жената отказала да бъде прегледана. При четвъртия сигнал пристигнал отново екип на полицията, който отвел жената в психодиспансер.

Съседите обаче се притесняват, че това решение ще бъде временно и отново психичноболната жена ще се прибере вкъщи.

Радина Лазарова
1795 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини