Горя общежитие в Русе, евакуирани са деца

  • 29 септември 2022 18:37

  • 689
  • 0
Горя общежитие в Русе, евакуирани са деца
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Пожар е избухнал в Средношколското общежитие в Русе. Сигналът е бил подаден малко след 16:00 часа. В сградата са настанени ученици, които учат в различни училища и са от други населени места. Евакуирани са били около 20 деца, които в този момент са били вътре. За щастие няма пострадали хора, предаде БТВ.

Изпратени са били два екипа на пожарната, както и полицейски патрули, които да отцепят района. На място пристигнаха още началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева и директорът на общинска дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов.

Евакуираха 10 души заради пожар в Пловдив

По първоначална информация огънят е тръгнал от стая на третия етаж, където са живеели две момчета на 14-годишна възраст. Те са ученици в Спортното училище и тренират борба. 

Когато е възникнал пожарът, те не са били в стаята, а на тренировка. Според пожарникарите при извършения оглед огънят е тръгнал от едното легло. Момчетата са обяснили, че там е имало включени батерия и зарядно за телефон. Вероятно едно от устройствата е предизвикало пожара, който е обхванал леглото и цялата стая.

Междувременно се е наложило да бъде извикан екип на Спешна помощ, тъй като един от възпитателите, намиращ се в общежитието в момента на инцидента, е изпаднал в шок. Той е откаран за преглед в болница.

Огънят е потушен за около час.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
689 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини