Полицаи в Твърдица проверяват информация за купуване на гласове

  • 28 септември 2022 16:11

  • 300
  • 1
Полицаи в Твърдица проверяват информация за купуване на гласове
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Полицаи в Твърдица проверяват информация за купуване на гласове в ромския квартал в града, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Сливен.

Проверката е в рамките на специализирана операция, която се провежда в момента от екипи на РУ-Твърдица, сектор „Специални тактически действия”, и НАП-Бургас, в магазини, офиси, заложни къщи и частни адреси. Акцията е комплексна и е насочена срещу наркоразпространението, нерегламентираната продажба на акцизни стоки, както и срещу престъпления против политическите права на гражданите. 

Проверени са три магазина за хранителни и други стоки, като в два от тях са установени нередности с документацията и касовите апарати. От тези два обекта полицаите са иззели тетрадки с имена и суми, които, според собствениците на магазините, са за продажба на стоки на вересия. До момента няма задържани, съобщи за БТА говорителят на областната полиция Първолета Мандинска; образувани са преписки за иззетите тетрадки с имена и суми. Извършват се проверки за установяване на твърденията, че са за продажба на стоки на вересия.

Задържани при акция срещу купуване на гласове в страната

На входа и изхода на града са изградени контролно-пропускателни пунктове за проверка на превозните средства. Проверява се за редовни документи, правоспособност, регистрация на превозните средства, употреба на алкохол и наркотици и други нарушения на Закона за движение по пътищата. До момента са констатирани над 20 нарушения, като по думите на Мандинска най-често автомобилите не са минали технически преглед, не се поставят и обезопасителни колани.

Тя уточни, че операцията продължава до края на седмицата в различни населени места. Основната цел е пресичане на евентуална дейност по нарушаване на изборното законодателство.

Константин Тодоров
300 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДА ДА

2022.09.28 | 16:43

1
МИНАЛИЯ ПЪТ ЛОЙКО ДАВАШЕ 50 лв. , А СЕГА КОЛКО ????????

Добави коментар

Водещи новини