Задържани при акция срещу купуване на гласове в страната

  • 28 септември 2022 13:32

  • 266
  • 3
Задържани при акция срещу купуване на гласове в страната
© Novini.bg/ Canva

При акция на полицията са установени няколко случая на нарушени изборни права, научи БТА. От МВР потвърдиха за полицейските действия.

При първия случай жител на берковското село Бистрилица е задържан за 24 часа. В хода на полицейската акция вчера служители на местната полиция проверили 10 коли, 15 души и два адреса, както и лице с криминални прояви. При проведени процесуално-следствени действия от имота на 48-годишен жител на село Бистрилица са иззети 2 375 лв, седем листа с изписани срещу тях имена и цифри, тетрадка, карта за принадлежност към политическа партия и четири патрона. 

Полицията разследва трима души от Монтана за купуване на гласове в Берковица

Досъдебно производство е образувано в Лом за възпрепятстване на двама жители на ломското село Василовци да упражнят правото си на глас на предстоящите парламентарни избори. Проверката е започнала по сигнал, според който на 15 и 18 септември служител на община Брусарци, извършващ техническо замерване на заведение в селото, заплашил собственика, че ще бъде съборен изградения от него навес, ако не гласува за определена политическа партия. 

Вчера в полицията в Благоевград е получен оперативен сигнал, че жена изготвя списъци с имена на лица, на които предлага 40 лева, за да гласуват за определен кандидат. Според данните тя била подпомагана от друг човек. Установена е самоличността на лицата.

На адрес в града и в автомобил са открити листовка със саморъчно написани върху нея имена и ЕГН и 30 хартиени бюлетини с оградена партия и преференция. Двамата са задържани.

Радина Лазарова
266 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
За криминал най-важен имунитетът

2022.10.01 | 17:01

3
"Полицай от Специализираното подразделение за опазване на обществения ред във Варна, отличен с 20 награди за залавяне на опасни престъпници, е бил арестуван за участие в лизингова измама със смартфони..." - сега този криминал е депутат-"народен" избранник има имунитет и може да продължава измами и изнудване.

2022.09.29 | 10:35

2
za ob6tinskiat savetnik na dps ot kardjali kade e arestuvan za kopuvane na glasove ni6to ne kazvate novini bg
какво да кажем

2022.09.28 | 13:58

1
кажете партиите които купуват

Добави коментар

Водещи новини