Автобус с мигранти беше конвоиран от РУ в Казанлък

  • 28 септември 2022 12:22

  • 578
  • 1
Автобус с мигранти беше конвоиран от РУ в Казанлък
© Novini.bg/ Canva

Автобус с мигранти беше конвоиран около 18:00 часа вчера от полицейски екипи от Районното управление в Казанлък, видя репортер на БТА. 

Потърсени за коментар, от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора потвърдиха за случая и допълниха, че е образувано досъдебно производство, което в момента се води под надзора на Районната прокуратура в областния град. 

Както БТА писа, по данни на директора на ОДМВР - Стара Загора старши комисар Николай Колев от началото на 2022 година се отчита двойно увеличение на задържаните в областта бежанци спрямо миналата година.

"Прогнозите на специалистите са, че натискът от юг към България тепърва ще се увеличава през есенно - зимните месеци. Дирекцията има разработен план за действие при засилване на мигрантската вълна", коментира той по време на областния съвет по сигурност, състоял се в Стара Загора.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
578 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.10.17 | 12:37

1
И какво наказание ще има за незаконно преминалите границата ни? Преди 1989 отиваха в затвора. Защо сега трябва да е различно - престъплението е същото. От друга страна, съзнателното омюсюлманчване на Европа е престъпление срещу жителите на европейските страни!

Добави коментар

Водещи новини