Полицията пусна за издирване сина на Софи Маринова

  • 26 септември 2022 12:27

  • 15123
  • 4
Полицията пусна за издирване сина на Софи Маринова
© Булфото (архив)

МВР издирва сина на Софи Маринова - Лоренцо, а прокуратурата в Бургас проверява забъркан ли е 20-годишният младеж в трафик на мигранти, съобщиха за "24 часа" източници от разследването.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 839

Името му е било замесено от един от задържаните каналджии, спипан с група бежанци край Русокастро на 21 септември. На 23-ти срещу задържания Иван С. е постановена мярка за неотклонение "задържане под стража", уточниха от прокуратурата.

Нелегални мигранти са задържани в бургаското с. Трояново

Според показанията на 24-годишния каналджия именно Лоренцо осигурил автомобила, с който е трябвало да бъде транспортирана групата от 9 нелегални мигранти от Сирия. Бежанците трябвало да бъдат закарани  до столицата, а от там други щели да ги изведат към Германия. Сирийците са натоварени в джип, шофиран от Иван С., в района на средецкото село Дебелт. Автомобилът обаче е спрян за проверка на КПП Русокастро и така бежанците са били открити.

Към този момент нямаме потвърждение на показанията на задържания, може да е защитна версия. МВР издирва въпросния Лоренцо, тъй като не е бил открит на постоянния си адрес, за да даде показания, коментира за изданието районният прокурор на Бургас Мария Маркова.

Задържаха 25 нелегални мигранти от Мароко

Има данни, че задържаният каналджия Иван С. е минавал  и друг път по въпросния маршрут, вероятно за да огледа района. Дори бил спиран за проверка на същото КПП Русокастро  и му наложили административно наказание за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Всеки ден в Бургаско се задържат поне по 3-4 групи нелегални мигранти, натискът е огромен. Арестът в Бургас е препълнен - към момента има около 50 задържани лица, свързани с нелегално преминаване на мигранти, допълни прокурор Маркова.

Повечето задържани каналджии били чужденци, като освен сирийци, сърби и украинци, имало дори французи и грузинци.

Владимир Василев
15123 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
лора палмър

2022.09.26 | 14:55

3
!!! Novini.bg надежда дойчева: 15 години затвор са крайно недостатъчни Watch !!! СНИМКА и КЛИП. Не съм ли много грозна циганка и с гадна циганска мутра.
лора палмър

2022.09.26 | 14:56

4
ШИЗИ надежда дойчева, че откъде да знаеш че не си по грозен и по голем мангал от грозния софка маринова мангал.
Сърбеца

2022.09.26 | 13:33

2
Циганска сган, направо ги убивайте и него и майка му и баща му !
PaulaFox

2022.09.26 | 13:18

1
замесен ще е мангала да го опандизят

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини