Свидетели разказаха за катастрофата на Околовръстното със загинал и двама ранени

  • 26 септември 2022 09:02

  • 4563
  • 0
Свидетели разказаха за катастрофата на Околовръстното със загинал и двама ранени
© Булфото (архив)

Мъжът, предизвикал тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София, е бил неадекватен и се е разхождал след инцидента. Това разказа свидетелят Михаил Главчев в предаването “Тази сутрин”. 

Вчера сутринта при катастрофа на Околовръстното шосе загина френски граждани, а двама души бяха ранени - французойка и българин. Според очевидци 39-годишният мъж, предизвикал катастрофата, е карал с 200 км/ч. Колата, в която е бил загиналият и ранените се е движела по правилата. Малко-по късно през деня се оказа, че мъжът, предизвикал катастрофата е с 28 провинения на пътя. Очакват се и по-късно днес кръвните му резултати за алкохол и наркотици да станат готови. Той е в ареста и му е повдигнато обвинение. 

“По това време на пътя би трябвало подобни инциденти да са малко срещани”, каза Главчев.

Биляна Борисова разказа, че секунди преди да стане инцидентът, тя и Михаил са минали по Околовръстното шосе.  

“Чухме страшен гръм, обърнах се и видях, че се появи дим, а след това се разхвърчаха части от обърната кола. Позвънихме на телефон 112 веднага. Обърнахме и отидохме на място, за да видим как са пострадалите и евентуално да приложим първа помощ”, добави тя. 

Борисов подчерта, че шофьорът на луксозния автомобил се е разхождал отстрани и е говорил по телефона. 

“По моя преценка частите от колата бяха разхвърчани на около 200 метра. Шофьорът на луксозния автомобил беше неадекватен, но не заради шока от тежкия удар, а в следствие на употреба на много неща”, добави Главчев. 

Борисова обясни, че се е опитала да отвори вратата на колата, но не е успяла. 

“Видях, че шофьорът на обърнатия автомобил пълзеше и се опитваше да изкара пасажерите от колата. Чух как жената диша, но тялото на мъжа беше безжизнено”, каза тя. 

Радина Лазарова
4563 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини