Специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда в Шумен

  • 23 септември 2022 22:30

  • 1214
  • 0
Специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда в Шумен
© МВР (архив)
Слушай новината Слушай новината

Специализирана полицейска операция за противодействие на нарушения на изборното законодателство се провежда в Шумен. Целта е да се предотвратят и пресекат престъпления против политическите права на гражданите. Засилено ще бъде полицейското присъствие във всички зони, изведени като рискови.

Засилени проверки ще бъдат извършени на места, за които има информация, че се извършва купуване на гласове. Активна ще бъде работата с криминалния контингент, за да не се допуска организирането, предлагането и даването на имотна облага на лица за да гласуват в полза на определена политическа партия или кандидат.

Специализирана полицейска операция на територията на област Добрич

Работата на полицейските екипи ще бъде както за предотвратяване на подготвяни нарушения на изборното законодателство, така и по противодействие на конвенционалната престъпност. Стриктен ще бъде контролът на пътното движение.

На терен са 10 полицейски екипа, които ще бъдат разположени и ще патрулират на рискови места. В тях са униформени и цивилни служители.

Освен в града е създадена организация и за наситено полицейско присъствие в малките населени места. Интензитетът ще бъде различен в зависимост от това колко е рискова зоната на контрол.

Мая Йорданова
1214 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини