Неизвестни изхвърлиха опасни отпадъци в частен дом край София

  • 23 септември 2022 08:48

  • 2668
  • 0
Неизвестни изхвърлиха опасни отпадъци в частен дом край София
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Неизвестни нахлуха с камион, натоварен с опасни отрови, в частен имот. Извършителите съборили оградата и стоварили опасните отпадъци насред двора.

Собственикът на имота предполага, че е станал жертва на престъплението, свързано с безразборното изхвърляне на 250 варела, пълни с токсични отпадъци. Отровите бяха открити на различни места около столицата и представляват изключителна опасност за почвите.

Снимка: Нова телевизия

Къщата на Тони Славев се намира в село Бусманци. Преди дни му се обаждат, за да му съобщят, че оградата на двора му е съборена и вътре са изхвърлени варели. Когато идва на място, вижда, че течността е изсипана. В момента в двора има има гъста неприятна течност и се носи задушлива миризма.

Закопчаха бизнесмен за нерегламентирано изхвърляне на опасни отпадъци

„Вчера пристигнах, не знам какво и кога е станало. Миналата седмица го нямаше това”, казва Тони Славев. Той се притеснява, че неизвестната течност е пропила на дълбоко в почвата.

„Отдолу има помпена станция на Софийска вода. Подпочвената вода е около 2,5 метра. Няма двор без зеленчуци, поливат се с помпи”, разказа Тони Славев.

Притеснява се и, че не знае как да изчисти.

Калина Христова
2668 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини