Полицията откри наркотици и мобилна лаборатория за метамфетамин в Бургас

  • 21 септември 2022 12:48

  • 618
  • 0
Полицията откри наркотици и мобилна лаборатория за метамфетамин в Бургас
© МВР
Слушай новината Слушай новината

Специализирана операция за противодействие на производството и разпространение бе проведена на територията на Бургас и Поморие. Действията бяха осъществени от криминалисти на областната дирекция и колегите им от РУ-Поморие, съобщават от полицията.

В рамките на операцията е претърсен апартамент в областния град, обитаван от 42- годишен местен жител, с криминалиситически регистрации. Там е установен и задържан и негов съгражданин – на 58 години, също с криминални прояви.

Разкриха наркооранжерия в палатка в напоителен канал

При проверката полицаите открили мобилна лаборатория, съхранявана в пластмасов куфар, в който имало предпазна маска, няколко чифта гумени ръкавици, бутилки с различни по вид течности и вещества, необходими за приготвянето на метамфетамин.

Иззети са множество пликчета и чаши с жълтеникаво кристалообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на метамфетамин. Общото тегло на намерения наркотик е около 20 г.

 

При паралелни действия на служители от РУ–Поморие, в дома на 33- годишен помориец са намерени и иззети 42 пликчета с марихуана с общо тегло около 40 грама, 34 пликчета с около 20 г бели бучки с неправилна форма / амфетамин/ и 53 пликчета с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/ с общо тегло около 25 грама.

Тримата мъже са задържани в полицейския арест, а работата по случаите продължава в рамките на образувани досъдебни производства.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
618 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини