Спипаха 1,5 кг златни бижута на „Дунав мост“-Видин

  • 21 септември 2022 09:19

  • 643
  • 0
Спипаха 1,5 кг златни бижута на „Дунав мост“-Видин
© Агенция Митници
Слушай новината Слушай новината

Близо килограм и половина златни изделия задържаха в района на ГКПП "Дунав мост"-Видин при проверка на товарен автомобил, пътуващ със стока от Турция за Западна Европа на 17 септември, съобщиха от Агенция "Митници".

Шофьорът - турски гражданин, е заявил пред митническите инспектори, че не пренася нищо за деклариране. При последвалата щателна митническа проверка под капака на резервоара са открити шест пакета с бижутата от жълт и бял метал.

Общото тегло на намерените контрабандни златни изделия е 1469,54 грама. В хода на разпита той е обяснил, че „скрил златото, защото се страхувал от обир“. Намерената контрабандна стока е иззета по надлежен ред.

От изготвената по делото експертна справка е видно, че общата стойност на предмета на престъплението е 84 219,38 лева. По случая се води разследване под надзора на прокуратурарата.

Над 1.2 кг контрабандни златни накити спипаха митничари

Водачът е привлечен в качеството на обвиняем за опит да пренесе през границата на страната стоки и предмети в големи размери за търговски или производствени цели без знанието и разрешението на митниците. Той е задържан за срок до 72 часа.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини