Гл. ком. Станев с коментар за контролни пунктове около Бургас за мигранти и схемите за купуване на гласове

  • 21 септември 2022 08:13

  • 620
  • 2
Гл. ком. Станев с коментар за контролни пунктове около Бургас за мигранти и схемите за купуване на гласове
© Кадър - бТВ

„От вчера в областната дирекция на МВР в Бургас има изградени 7 контролно-пропускателни пунктове, за да бъде ограничен изцяло мигрантският натиск към АМ „Тракия“, като участват и служители на жандармерията. Те са разположени в обръч около областния град“. Това обяви в ефира на бТВ Станимир Станев, зам.-главен секретар на МВР.

Охранител откри 35 мигранти в лозята край карнобатското село Аспарухово. Чул е съмнителни шумове в лозята и е решил, че става дума за крадци. Вместо с обирджии обаче се сблъскал с голяма група нелегални мигранти и е сигнализирал в полицията.

"Мигрантите са достигали пеш. Те са мотивирани и изминават десетки километри на крак. Най-вероятно са преминали границата, прескачайки оградата", уточни Станев.

Според него има намаляване на мигрантите във вътрешността на страната, но натискът по границата остава силен, като до 1000 души се опитват нелегално да влязат в България.

Откриха мигранти в лозя край карнобатско село

В Сливенско и Пловдив бяха разбити две групи за трафик на мигранти. В групата са участвали и около 5 служители на МВР, подчерта Станимир Станев.

Що се отнася до купуването на гласове, той заяви: Купуване на гласове срещу дърва за огрев, опрощаване на заеми и кредити и опрощаване на версии в магазини. Това са част от най-разпространените схеми за купуване на гласове за предстоящите парламентарни избори освен гласуването срещу парична сума.

Станев добави, че както и на предишни избори се наблюдава корпоративен вот, като има организирано гласуване на служители на фирма за дадена политическа сила.

„Не мога да кажа дали една или две политически сили се занимават с тази дейност“, добави той.

20 хиляди служители на МВР следят за изборния процес, като е създадена организация за охраната на машини и изборни секции.

Има планове за специализирани полицейски операции, добави Станимир Станев

Калина Христова
620 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Бургас

2022.09.21 | 10:13

2
От тази сутрин са завардили всички входове към града.Мигрантите минават по междуселските пътища.На границата трябва да се спрат още.

2022.09.21 | 08:57

1
Е нали за 500 евро гранична се обръща на другата стрна бе? Постове сложили хахахахахахахха

Добави коментар

Водещи новини