Пожар изпепели стопанство, 350 животни останаха без дом

  • 13 септември 2022 18:30

  • 2145
  • 0
Пожар изпепели стопанство, 350 животни останаха без дом
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Пожар изпепели фамилно стопанство в гората над Белово. Изгорели са няколко агнета, както и 10 хил. бали със сено. Сега 350 животни са останали без подслон и храна за зимата, а техните собственици са в безизходица. Хората се надяват на помощ от държавата и подкрепа от хора с добри сърца.

Огънят пламва преди няколко нощи. Въпреки, че стопанството е на няколко километра в гората светлината от огъня се вижда чак в центъра на Белово. От там подават и сигнала на тел. 112, а минути по-късно огнеборците съобщават и на собствениците.

Спасиха стадо животни от пожар

Буквално за няколко минути дългогодишния труд на цяла една фамилия изчезва.

"Върнаха ни в детската градина. Оставят ни на пътя. Ето животните ги виждате къде са. Нито имат подслон, нито храна, нито нищо…. какво да ви кажа. Разсипаха ни живота на цялото семейство", казва Стефан Илков пред БНТ.

От сградата на обора са останали само основите. Изгоряла е и храната за животните.

Заради високите цени семейството не може да възстанови сградата и да подсигури храната за животните. Хората се надява на помощ от държавата, както и на приятели и познати.

Семейство Илкови са убедени, че с помощта на доброволци животните ще има къде да посрещнат зимата. Собствениците на обора са сигурни и, че палежът е умишлен, но недоумяват защо.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че разследването е все още в начален етап и не могат да коментират умисъл. Криминалистите работят по всички версии, като е образувано досъдебно производство.

Мая Йорданова
2145 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини