Измама с продажбата на дърва за огрев: Каква е схемата и колко са пострадалите?

  • 13 септември 2022 09:09

  • 2661
  • 1
Измама с продажбата на дърва за огрев: Каква е схемата и колко са пострадалите?
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Измама с продажба на дърва за огрев. Мнимите търговци пускали обяви в интернет. За да доставят дървата, искали от клиентите им да преведат предварително сумата за транспорта. В деня на доставката обаче, телефоните им се оказвали изключени.

Мария Христова и съпругът ѝ от карловското село Васил Левски са едни от измамените. Трябвало да им доставят 10 кубика дърва. Обичайно те поръчвали дървесината за отопление от село Богдан, но сега заради наводненията това нямало как да се случи.

„Брат ми също поръча дърва от същата фирма. Загубихме само сумата от 143 лева, която платихме за превоза. Поръчахме по 10 кубика. Един кубик дърва струваше 80 лева. Те трябваше да бъдат заплатени след доставката. за да ги докарат обаче трябваше да преведем парите за транспорт по банковата сметка на Ивайло Стефанов Петрoв”, разказа Мария Христова, съобщава Нова телевизия. 

Главоломно е нараснал броят на заявки за дърва във Варненско

По думите ѝ те намерили обявата във Facebook. “Ще се обърнем към полицията, за да ни помогнат. Има и други измамени по тази схема”, подчерта жената.

Виолета Симеонова
2661 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Рапунцел

2022.09.13 | 10:08

1
Фейсбук! Само това е напълно достатъчно!

Добави коментар

Водещи новини