Екшън с цивилни полицаи в Пловдив

  • 08 септември 2022 11:55

  • 18845
  • 5
Екшън с цивилни полицаи в Пловдив
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Бити ли са полицаите пред "Кауфланд" на "Цариградско шосе" в Пловдив? Превишили ли са  правата си? Подозрителни ли са всички хора, които нервно се оглеждат, докато вървят по улицата?

Длъжни ли са гражданите да предоставят за проверка личната си карта на цивилни полицаи със служебен автомобил без отличителни знаци? Тези и още много други въпроси изникнаха по време на вчерашното заседание с подсъдим Стефан Бойкинов, предаде Plovdiv24.bg.

Вървял си Бойкинов по тротоара на локалното платно на "Цариградско шосе" от страната на "Кауфланд" в посока от кръстовището с ул. "Ландос" към кръстовището с бул. "Освобождение". Оглеждал се наляво и надясно. Било около 19,00 часа.

Два часа по-рано започнала специализирана полицейска операция с цел превенция на кражбите. В района пристигнал необозначен служебен полицейски автомобил с двама цивилни полицаи. Служителите на реда забелязали мъжа, сторил им се странен и съмнителен и решили да го проверят.

Екшън на АМ "Тракия": Преследваха издирван чужденец с крадена кола, поел към Пловдив

Единият полицай слязъл и отишъл към Бойкинов отзад, наредил му да остане на място, легитимирал се със служебната си карта и най-учтиво го помолил да представи личната си карта.

Гражданинът обаче отказал с думите "Вие не сте полицейски служител" и продължил да върви по пътя си.

Присъединил се вторият полицай и също поискал личната карта на гражданина, а той отвърнал: "Вие не сте полицай" и го избутал. Тогава служителят го предупредил, че ще бъде отведен в районното полицейско управление за установяване на самоличността, а Бойкинов рязко го избутал и тръгнал да си продължава пътя. 

Двамата полицаи понечили да му поставят белезници, той се дърпал и през цялото време крещял "Правят ми грабеж. Аз съм цивилно лице. Вие не сте полицаи" и се опитвал да се отскубне. Успял да докопа качулката на единия и започнал да я дърпа.

Тарапаната събрала тълпа зяпачи, някой се обадил на спешния телефон 112. Дошла патрулка от най-близкото VI РУ, но си тръгнала, защото разправията не ставала на тяхна територия, после дошъл екип от V РУ.  Междувременно цивилните служители успели да надвият гражданина и да закопчеят белезниците за мантинелата. 
 

Стефан Бойкинов е предаден на съд за причиняване на лека телесна повреда на двама полицаи. Прокурорът по делото иска условна присъда от 3 месеца с 3 години изпитателен срок. Адвокатът на подсъдимия обаче настоява да бъде напълно оправдан.

Росица Валентинова
18845 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Реалист

2022.09.08 | 16:04

3
В Нормална Държава ако не изпълниш полицейско разпореждане,директно отиваш в ареста.Не дай си боже да нападнеш полицай,или само да го доближиш заплашително,си веднага с белезници в ареста,може и леко понатупан,за респект.Във България всички се гаврят с полицаите,цигани,всякаква палач.После искаме да няма джигити,кражби,убийства..... Няма как да стане!!!
тео

2022.09.10 | 23:31

5
Много си прав!

2022.09.10 | 21:57

4
В нормалните държави не можеш ьа видиш полицай и престъпници в тандем...

2022.09.08 | 12:22

1
е много ясно! кви са тия цивилни, а ако наистина са крадци и мошеници, кво праим, какво е имало много подобни случаи с измами и кражби!

2022.09.08 | 14:41

2
Те пък ако са с униформи все едно не може да са измамници. Малко ли ментата с униформи обират тирове. А често са си куки в извън работно време на частна практика. Най голямата ОПГ са куките. Пазят дилърите, обгрижват мутрите.

Добави коментар

Водещи новини