"Пирогов": Мъж и дете са с опасност за живота след тежката катастрофа край Новачене

  • 23 август 2022 08:18

  • 1572
  • 1
"Пирогов": Мъж и дете са с опасност за живота след тежката катастрофа край Новачене
© Novini.bg/Canva

Всички пострадали при катастрофата край село Скравена, които са в „Пирогов“, са в тежко състояние. Това каза на брифинг изпълнителният директор на болница "Пирогов" д-р Валентин Димитров. Вчера вечерта по пътя Ботевград – Мездра, в района на село Скравена, пострадаха шестима души при катастрофа между цистерна и джип. 

Възрастният мъж, който се оказа и наш колега, е с политравма, черепно-мозъчна травма, травма на гръден кош, с фрактура на таза, в тежко състояние, интубиран, отбеляза д-р Димитров. В момента продължават да се правят всички действия по спасяването на живота му. Той е претърпял две операции през нощта, добави лекарят.

Едното дете е в сравнително по-добро състояние. Няма опасност за неговия живот, обясни д-р Димитров, предаде БТА. Има черепно-мозъчна травма, която не налага интубиране, добави той. Другото дете е в тежко състояние с политравма, с опасност за живота, на апаратна вентилация, каза директорът на "Пирогов". Двете деца са на 13 и 14 години.

Остава тежко състоянието на пострадалите при катастрофата край Ботевград

Радина Лазарова
1572 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мъжът

2022.08.23 | 09:27

1
Е шефа на раковата болница във Враца,дано се оправят и той и детето. Но....има и фирма за дърводобив,не му стига докторската заплата,изсекоха горите,не остана и едно дърво в северозапада. На тези малолетни дървосекачи,колко ли им е плащал?

Добави коментар

Водещи новини