Трафикант на мигранти кара 10 км в насрещното и предизвика катастрофа край Бургас

  • 14 август 2022 16:51

  • 2463
  • 2
Трафикант на мигранти кара 10 км в насрещното и предизвика катастрофа край Бургас
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

47-годишен грузински гражданин, превозващ нелегално мигранти, шофира близо 10 километра в насрещното движение по пътя Черноморец - Бургас, за да избяга от служители на "Гранична полиция" и предизвика челен сблъсък, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Малко преди това водачът на лекия автомобил "Ауди" със софийска регистрация, вероятно поради получена информация за наличието на контролно-пропускателен пункт на Гранична полиция в района на Ченгене скеле, обръща посоката си на движение и започна да се движи насрещно на автомобилите, пътуващи в посока Бургас.

"Ауди"-то успява да блъсне странично четири коли, като накрая се забива челно в "Нисан Кубистър", с бургаска регистрация, чийто водач е откаран в УМБАЛ-Бургас.

Заради катастрофа временно се ограничава движението на моторни превозни средства над 12 т по пътя Видин - Монтана

Шофьорът на аудито и неговите спътници, превозвани, както в купето, така и в багажника, са избягали в гориста местност, но благодарение действията на 4 екипа от Граничен полицейски участък - Бургас и сектор "Специализирани тактически действия" към РДГП Бургас са задържани.

Установено е, че в лекия автомобил на грузинеца е имало 12 мъже, които са преминали нелегално границата на България и са от сирийски произход. Те са задържани в ГПУ-Бургас.

Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2463 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.08.15 | 06:12

2
Престанете да използвате едни и същи снимки на различни статии

2022.08.14 | 18:22

1
Разстрел на всичките. До крак!

Добави коментар

Водещи новини