Продължава разследването на тежката катастрофа на пътя Русе-Велико Търново

  • 06 август 2022 21:08

  • 1601
  • 0
Продължава разследването на тежката катастрофа на пътя Русе-Велико Търново
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Окръжната прокуратура във Велико Търново ръководи досъдебното производство във връзка с тежката катастрофа на пътя Велико Търново-Русе, съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор Илиян Благоев, предаде БТА.

По предложение на окръжния прокурор Христо Христов досъдебното производство е възложено за разследване на следователи при Националната следствена служба, тъй като става дума за случай с изключителна фактическа и правна сложност, с оглед на обстоятелството, че са пострадали общо дванайсет души – пътници в обществен транспорт, които са  чуждестранни граждани, от Румъния и Турция.

Първият пострадал при тежката катастрофа пристигна в Румъния

Припомняме, че снощи около 2:00 ч., автобус с румънска регистрация, управляван от турски водач, е катастрофирал в участъка между селата Куцина и Поликраище. Ударил се е в спрял край пътя лек автомобил. Пътуващите не са били в колата и от там пострадали няма. В автобуса са били 25 души и двама турски водачи. Според следователите автобусът се е ударил в спрял на отбивка край пътя лек автомобил „Пежо“, след което е последвал удар в дърво; около 140 метра по-надолу той е спрял по пътя в посока Русе.

На този етап разследващите се въздържат от коментар за подробностите по инцидента, но се работи по всички версии – от човешка грешка, до техническа неизправност и всички други обстоятелства, допринелсли за това произшествие. Разследването ще продължи и през следващите дни, разпитват се всички свидетели. Полевите тестове на шофьорите за алкохол и наркотици са отрицателни, има резултати и от кръвните тестове, но те ще бъдат оповестени на следващ етап, посочиха разследващите.

След катастрофата, във Великотърновската болница от екипите на "Спешна помощ" са били откарани деветима души. Единият от пострадалите - с тежка черепно-мозъчна травма, е починал в Отделението по реанимация. Друг от ранените е освободен за домашно лечение. Оперирани и стабилизирани са седем от настанените - трима от тях турски граждани, четирима - румънски.

По-късно днес, с хеликоптери на здравните румънски власти, румънските граждани бяха откарани в болница в Букурещ, каза пред журналисти д-р Красимири Попов, директор на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов“. Турските граждани, останали в болницата, са в стабилно състояние.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1601 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини