Задържаха за 72 часа жената и мъжа, нападнали лекар в Шумен

  • 05 август 2022 17:56

  • 904
  • 1
Задържаха за 72 часа жената и мъжа, нападнали лекар в Шумен
© Unsplash
Слушай новината Слушай новината

С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Шумен С.Р. и М.Р., нападнали лекар от Център за спешна помощ в града, са задържани за срок до 72 часа.

Мъжът и жената бяха привлечени към наказателна отговорност за едро хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и отправяне на закани за убийство. А 28-годишната жена има повдигнато обвинение и за причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения. Двамата са задържани като обвиняеми във връзка с бързо производство, започнато на 2 август 2022 година. 

Нападение над медик в Шумен

Около 02:30 часа на същата дата, група граждани потърсили лекарска помощ в Центъра за спешна помощ при МБАЛ-Шумен, заради симптоми на хранително отравяне. Предния ден всички те били гости на сватбено тържество. Млади жена и мъж настоявали пред дежурния лекар детето им да бъде прегледано по-бързо. Според правилата на болничното заведение, тъй като ставало въпрос за малко дете, следвало да бъде направен задължителен консулт с педиатър, като такъв бил поискан незабавно. Въпреки това родителите на детето се разгневили и започнали да крещят и да обиждат младата лекарка. Отправили към нея закани за убийство.

28-годишната майка на детето стигнала още по-далеч като хванала за врата лекарката и започнала да я души. Докато пристигналия на място полицейски екип изяснява ситуацията, С.Р. и М.Р. заедно със своето дете напуснали болницата. По-късно били установени. Младата лекарка получила лека телесна повреда в резултат от нападението на майката. 

От прокуратурата с първи подробности за нападението над лекарка в Шумен

Работата по бързото производтсво продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Шумен, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Последвайте канала на

Novini.bg
904 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
го

2022.08.05 | 18:44

1
Направете им землянка с едит техен лекар в махалата и да не излизат от там. само така ще се реши проблема с тези ...

Добави коментар

Водещи новини