Задържаха 1,8 кг. контрабанди златни накити на ГКПП „Капитан Андреево“

  • 03 август 2022 12:18

  • 589
  • 0
Задържаха 1,8 кг. контрабанди златни накити на ГКПП „Капитан Андреево“
© Агенция Митници

Пореден опит за нелегално пренасяне на златни накити предотвратиха митническите служители на МП Капитан Андреево.

На 02.08.2022 г. на пункта пристига лек автомобил марка „Фолксваген Шаран“ с българска регистрация на път от Турция за България. Шофьорът и петимата пътници - български граждани заявяват, че не пренасят стоки за деклариране.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина предна пасажерската седалка са открити 24 полиетиленови плика, съдържащи изделия от жълт метал. При извършен личен преглед на водача в бельото му са установени 3 прозрачни плика също с изделия от жълт метал. 

Митничари спипаха над 310 000 недекларирани евро във въздуховода на камион

Според направената от вещото лице експертиза откритите накити са с общо тегло 1838.20 грама на стойност 165 438 лв.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

Спрямо водача с инициали С.В. е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор. 

Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг златни и сребърни накити, скрити в специално изграден тайник на автобус. От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 83 кг изделия от благородни метали.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
589 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини