Как се стигна до инцидента в Сливен, при който загина 69-годишна жена?

  • 29 юли 2022 08:31

  • 1352
  • 0
Как се стигна до инцидента в Сливен, при който загина 69-годишна жена?
© Pixabay

Според очевидец на катастрофата, при която шофьор блъсна и уби на място 69-годишна жена на централен булевард в Сливен в четвъртък, а след това избяга от местопроизшествието, две жени са пресичали на пешеходна пътека. Едната е останала на тротоара, а другата стъпила на пътното платно. Тя била на на около 5 метра от пешеходната пътека, съобщава Нова телевизия. 

Според разказът на очевидецът 29-годишният водач на лек автомобил, който е блъснал жената се е движел с висока скорост. 

По думите му вследствие на силния удар тя изхвърчала на 20 метра от колата, мъжът дал назад, заобиколил я и избягал.

Тежък инцидент на пътя: Шофьор уби пешеходка в Сливен

Извършителят се опитал да прикрие следите си като премахва регистрационните табели на колата., но по-късно той е задържан на работното си място.

Полицаите установяват, че той е бил под влиянието на амфетамин, метаамфетамин и канабис. Наказанието за подобно престъпление е от 3 до 15 години лишаване от свобода, посочи окръжният прокурор Веселин Гангалов. 

Налага се адекватна реакция на всички институции и власти за разрешаване на този инцидент. Водачът е издирен и задържан за 72 часа. Предстои днес или утре да бъде направено искане до съда за вземане на постоянна мярка “задържане под стража”, каза Гангалов.

Шофьорът, прегазил жена в Сливен, употребил три вида наркотици

29-годишният мъж е водач е от 2011 година. Оттогава той има 12 фиша за маловажно нарушение и 5 акта, от тях 3 са за леки ПТП-та, при които няма пострадали лица, каза инспектор Стефан Стефанов.

От началото на годината досега в Сливен за установени 105 водачи, употребили алкохол до 1,2 промила,  88 - с над 1,2 промила и 59 - хванати след употреба на наркотични вещества.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1352 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини