Заловиха шофьор с 82 глоби на АМ "Тракия"

  • 27 юли 2022 16:33

  • 2559
  • 0
Заловиха шофьор с 82 глоби на АМ "Тракия"
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Полицаи изловиха в нарушение пловдивски шофьор с 82 глоби зад гърба си. Нарушителят е спрян в района на км 146 на АМ "Тракия".

В района е имало катастрофа, което провокирало огромно задръстване. Въпросният шофьор бил зад волана на Мерцедес, пътувал заедно със съпругата си.  За да избегне тежкия трафик и да се придвижи по-напред по-бързо, той тръгнал да кара в аварийната лента. Така изминал около километър в нарушение, но след като видял, че пред него има униформени, веднага се върнал в активната лента. Служителите на реда обаче го забелязали и го спрели. Съставили му акт за погазването на правилата за движение, според който трябва да плати 1000 лв. и да остане без книжка за 3 месеца, пише "Марица". 

За ден МВР спипа 24 пияни и 32 дрогирани водача

Справка показала, че шофьорът на мерцедеса има 82 установени нарушения -  за 36 от тях са издадени наказателни постановления, а за 46 - електронни фишове. Той управлявал с останали 9 точки от контролния талон. 

Мъжът обжалвал санкцията.

Съпругата му опитала да го отърве с версия, че ѝ е прилошало и се наложило колата да отбие в аварийна лента, за да повърне. След което пък си търсил дълго време къде да се включи в активната лента на магистралата заради задръстването. Магистратите смятат тази версия за неправдоподобна, още повече, че съпругата е заинтересована страна.

В крайна сметка санкцията за пловдивския Семерджиев е потвърдена. Има възможност обаче да обжалва пред Административния съд. 

 

Мая Йорданова
2559 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини