Заловиха 7 нелегални мигранти след преследване

  • 22 юли 2022 07:00

  • 519
  • 0
Заловиха 7 нелегални мигранти след преследване
©
Слушай новината Слушай новината

Бургаската полиция залови седем нелегални мигранти след преследване късно снощи. Бежанците са били открити в лек автомобил.

До залавянето се стигнало, след като автомобилът с мигрантите ускорил, преминавайки покрай полицейски патрул, в района на Средец. Това усъмнило униформените и тръгнали след него, подавайки звуков и светлинен сигнал, за да спре, съобщава БНТ

Вместо да се подчини обаче, автомобилът ускорил още повече и развил скорост около 200 км/ч, което застрашило другите участници в движението.

Заловиха мъж, управлявал тротинетка след употреба на наркотици

Органите на реда успели да спрат автомобила на надлеза "Владимир Павлов", малко преди да навлезе в центъра на Бургас. Там били открити седемте мъже, самоопределящи се за афганистанци.

Задържан е и шофьорът – грузински гражданин. Използваната от него кола е с български номера, взета под наем. Спрян е и още един автомобил, също управляван от грузински граждани, който е арестуван. Втората кола е била празна, но разследващите се съмняват, че и в нея са били превозвани мигранти, които са били свалени по-рано.

На този етап от МВР не дават официална информация. Мигрантите и двамата шофьори са отведени за разпит.

Росица Валентинова
519 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини