Пияни шофьори катастрофираха във входната врата на градския басейн в Шумен и в парапет на мост

  • 18 юли 2022 14:11

  • 557
  • 1
Пияни шофьори катастрофираха във входната врата на градския басейн в Шумен и в парапет на мост
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Полицаи от Шумен и Велики Преслав са задържали през почивните дни двама водачи, предизвикали катастрофи след шофиране с над два промила алкохол. Единият се е блъснал във входна врата на градски басейн, а другият – в парапет на мост, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Малко преди 23:00 часа на 16 юли в полицейското управление в Шумен е приет сигнал за водач на лек автомобил, който катастрофирал на ул." Шуменска комуна" в града. Екип на пътна полиция е насочен към мястото на произшествието. Установено е, че 52-годишен местен жител е зад волана на „Шевролет Лачети" и при движение по шуменската улица губи контрол над автомобила и се блъск във входна врата на градския басейн. Тестван е с дрегер, който отчита 2,14 промила алкохол в издишания въздух. 

Малко след 22:00 часа на 17 юли е приет сигнал за възникнал пътен инцидент в село Драгоево. Към ул."Неделчо Жеков" в населеното място е насочен полицейски екип от Велики Преслав. Служителите на реда установяват на място, че водач на „Тойота Ярис" с шуменска регистрация, при движение с несъобразена скорост, губи контрол и се удря в парапет на мост. Зад волана е 50-годишен мъж от Велики Преслав, като дрегерът отчита 2,45 промила в издишания въздух. 

Двамата водачи са отказали да дадат кръвна проба за анализ и са задържани за срок до 24 часа. За извършени престъпления по чл. 343 „Б" от НК са образувани две бързи производства.

Пиян 17-годишен катастрофира с крадена кола

Служители на Областната дирекция на МВР в Шумен са установили през почивните дни и 25-годишен водач от село Кюлевча, шофирал след употреба на амфетамин, 37-годишен мъж от бургаското село Кликач, управлявал в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка, както и 51-годишен мъж от Шумен, който бил зад волана на нерегистриран по надлежния ред автомобил.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
557 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.07.18 | 14:41

1
Много пият турците, ей!

Добави коментар

Водещи новини