Полицията във Варна разби две банди автоджамбази

  • 14 юли 2022 14:21

  • 926
  • 0
Полицията във Варна разби две банди автоджамбази
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Полицията във Варна е разбила две групи, занимаващи се с кражби на вещи и части от автомобили. През последните две седмици са регистрирани много такива случаи, обясни началникът на областната дирекция на МВР в крайморския град старши комисар Атанас Михов, според когото тези престъпления са с широк обществен отзвук, предаде БТА.

Едната група се е „специализирала“ в кражба на вещи от автомобили, най-вече таксиметрови, чрез счупване на страничните прозорци. По думите на Михов тази сутрин, около 1:00 часа след полунощ, е задържан 26-годишен мъж от град Стралджа, осъждан, криминално проявен, излязъл преди около месец от затвора. У него са намерени три мобилни телефона и други откраднати вещи. Той е задържан за 24 часа. Междувременно са арестувани още двама мъже – на 27 г. от Мездра и на 23 г. от село Венелин, Варненско, допълни Михов. Той уточни, че в момента се изяснява дали те са действали в съучастие с жителя на Стралджа.

Пак тази нощ е задържана и група крадци на катализатори от леки коли, допълни Михов. Арестувани са 18-годишен младеж от Шумен и двама варненци на 19 и на 20 години от Варна. По думите на Михов и тази група е действала в рамките на 15-20 дни.

Работата и по двата случаи продължава под надзора на Районната прокуратура във Варна.

Полицията във Варна задържа автокрадци след предупредителни изстрели

Последвайте канала на

Константин Тодоров
926 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини