Главният секретар на МВР със заповед заради джигитите на пътя

  • 13 юли 2022 11:23

  • 2573
  • 2
Главният секретар на МВР  със заповед заради джигитите на пътя
©
Слушай новината Слушай новината

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров разпореди на директорите на СДВР и ОДМВР в страната предприемане на допълнителна организация по отношение на контрола на неправоспособни водачи, на такива, лишени от право да управляват моторни превозни средства, както и по отношение на собственици, които допускат или предоставят управлението на МПС на неправоспособни лица.

Това съобщиха от МВР.

През изминалото денонощие в страната са станали 16 тежки катастрофи

В отделна точка на документа главният секретар разпорежда във всеки случай, при който е установено подобно нарушение, да се взема отношение по административен ред, съгласно разпоредбите на чл. 177, ал. 1, т. 3, буква „а“ и чл. 171, т. 2а, буква „а“ от ЗДвП към собственика, длъжностното лице или водача на МПС в случай, че е налице основание за това.

 

Разпореждането е във връзка с анализ, извършен от ГД „Национална полиция“, на цялостното изпълнение да дейностите по тази линия.

Росица Валентинова
2573 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.13 | 12:35

2
Я, това не е ли ежедневно задъление на КАТ записано в закона за народната милиция? Тоест докато не им се заповяда само си го местят в другия крачол милиционерчетата, докато вардят дилърите. Чашков добре ги научи
гражданин...,

2022.07.13 | 11:50

1
A проверка на личният състав за чадъри над престъпници с по 50 нарушения на пътя????

Добави коментар

Водещи новини