Пожар унищожи 30 декара с пшеница в Ямболско

  • 04 юли 2022 15:24

  • 887
  • 0
Пожар унищожи 30 декара с пшеница в Ямболско
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Пожар унищожи 30 декара насаждения с пшеница в землището на село Веселиново, община Тунджа. Друг пожар е възникнал между селата Ботево и Меден кладенец, като са горели предимно сухи треви и не са засегнати земеделски площи. Това съобщи кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

Няколко са вече възникналите пожари в житни масиви в Ямболско в хода на активната жътвена кампания, заяви началникът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ПБЗН) комисар Кольо Гяуров, цитиран от БТА. 

Пожар унищожи 600 декара пшеница в община Тервел

„Апелираме за особено внимание при боравеното с открит огън около житните полета, както и при туристически разходки в гората. Дневните температурите се повишават и има значителни рискове за възникване на големи и сложни пожари“, каза още началникът на ПБЗН – Ямбол. 

По думите му в разгара на пожароопасния сезон обезпечаването с техника е на ниво, включително и високопроходима за ликвидирането на горски пожари в труднодостъпни терени. В четири от петте общини на област Ямбол – Тунджа, Елхово, Болярово и Стралджа, са сформирани доброволни формирования. „Те оказват значителна помощ, особено в пограничния район“, допълни комисар Гяуров. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини